Çalışanların patlayıcı ortamların tehlikelerinden korunması hakkında yönetmelik

Patlayıcı ortamların tehlikelerinden korunma Hakkındaki Yönetmelik kapsamına aşağıdaki çalışmalardan hangileri girmez?

d) Patlayıcı ortam oluşabilecek yerlerde kullanılan her türlü taşıma aracı hariç, uluslararası antlaşmaların ilgili hükümlerinin uygulandığı kara, hava ve su yolu taşıma araçlarının kullanılması, bu Yönetmelik kapsamı dışındadır.

Patlayıcı ortamlar nedir?

Patlayıcı ortam: Yanıcı maddelerin gaz, buhar, sis ve tozlarının atmosferik şartlar altında hava ile oluşturduğu ve herhangi bir tutuşturucu kaynakla temasında tümüyle yanabilen karışımdır.

Patlayıcı ortam Olusabilecek yerler icin uyarı isareti Asagıdakilerden hangisi ile tanımlanır?

Patlayıcı ortam oluşabilecek yerler için uyarı işareti; üçgen şeklinde, siyah kenarlı, sarı zemin üzerine siyah yazılı ve sarı zeminin işaret alanının en az P' si olacak şekilde aşağıda belirtilen şekil ve renklerde olur.

Havada bulut halinde bulunan tutuşabilir tozların sürekli olarak uzun süreli ya da sık sık patlayıcı ortam oluşturabileceği yerler hangi bölge sınıfına girer?

Tehlike Bölgeleri (Hazardous Area) patlayıcı hava-gaz karışımının bulunduğu veya bulunma ihtimalinin olduğu yerlerdir. Bölge 20: Havada bulut halinde bulunan yanıcı tozların, sürekli olarak veya uzun süreli ya da sık sık patlayıcı ortam oluşabilecek yerler.

Pkd kim hazırlar?

Görüldüğü üzere, hem mevzuat hem de standart, patlamadan korunma dokümanı hazırlayacak kişilerin teknik bilgiye sahip ve eğitim almış kişiler tarafından yapılması gerektiğini vurgulamaktadır.

ATEX Yönetmeliği nedir?

''Explosive'' ve ''Atmosphere'' kelimelerinin kısaltması olan, ATEX olarak da bilinen Muhtemel Patlayıcı Ortamda Kullanılan Teçhizat ve Koruyucu Sistemler ile İlgili Yönetmelik (2014/34/AB), ürünlerin aşırı şartlar altında göstermesi gereken tepkileri ve karşılaması gereken gereklilikleri belirlemektedir.

Pkd nerelere hazırlanır?

Nerelere PKD Hazırlanır?

  • LPG ve diğer petrol ürünleri üretim, dolum ve dağıtım tesisleri.
  • Un değirmenleri.
  • Trafo imalathaneleri.
  • Basınçlı yanıcı gaz tüpü depoları
  • Elektrik cihaz ve teçhizat imalathaneleri.
  • Fırın veya elektrostatik boya yapılan işyerleri.
  • Ham deri imalathaneleri.
  • Akü imalathanelerinin bazı bölümleri.